Roze Maandag

Conducteur en dragqueen: Michel gaat vandaag als Kassandra Rich naar het werk

22 juli 2019 17:52 Aangepast: 22 juli 2019 18:09
'Fijne Roze Maandag allemaal!' Beeld © Facebook NS

Normaal gesproken zit Michel achter de informatiebalie van de Nederlandse Spoorwegen. Maar niet vandaag. Vandaag, op Roze Maandag van de Tilburgse kermis, is Michel Kassandra Rich en reist ze als flamboyante conducteur door heel Nederland.

Kassandra Rich (32) heeft er maandagochtend maar liefst 3 uur over gedaan om van Michel, die morgen weer achter de infobalie van de NS zit, te transformeren naar Kassandra Rich. In die hoedanigheid voert ze speciaal vandaag, op Roze Maandag, haar oude beroep uit: dat van conducteur.

Mensen zijn lief

"De reacties zijn zó mooi: reizigers vinden het helemaal geweldig, een heleboel mensen willen op de foto, zelfs op Twitter zijn mensen lief! Dat ik dit bij NS kan en mag doen, vind ik heel mooi: je voelt je sterker als je weet dat je werkgever en je collega’s achter je staan", schrijft ze in een bericht op Facebook.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alex Klaasen gefascineerd door dragqueens

Graag een statement maken

Toen Michel, die als kind al een fascinatie had voor treinen, in 2007 bij de NS ging werken, durfde hij zijn alter ego Kassandra nog niet op zijn werk te laten zien. Tot dit jaar, op de Roze Maandag van de Tilburgse kermis. "Nu wordt er in de maatschappij veel meer gepraat over 'drag' en LGBTQ+, ook negatief, en daarom wil ik graag een statement maken. NS is heel groot, dus wat je zegt wordt ook gehoord. Wat ik vandaag doe, zorgt ervoor dat ik me meer gewaardeerd voel als persoon als ik morgen weer zonder make-up aan mijn infobalie zit", schrijft ze. 

Kassandra vraagt zich daarbij hardop af of iedereen helemaal zichzelf kan zijn bij zijn of haar werkgever. "Ik besef dat dit best bijzonder is." Als Kassandra's rit als conducteur naar de Tilburgse kermis erop zit, gaat ze met 20 andere drags in optocht naar de kermis.

"Fijne Roze Maandag allemaal!"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore