Bijzonder weerzien

Bijna verdronken Française (18) ontmoet redders in Amsterdams ziekenhuis

19 juli 2019 13:59
De Française was blij haar redders te ontmoeten Beeld © Facebook Duikteam Brandweer Amsterdam-Amstelland

Het Franse meisje (18) dat vorige week in Amsterdam ter water raakte met haar auto in Amsterdam en op het nippertje werd gered door een traumateam, heeft gisteren haar redders ontmoet.

De 18-jarige Française kon vorige week niet op eigen kracht uit de auto komen, die door een nog onbekende oorzaak in het water van de Amsterdamse Groenburgwal terecht was gekomen. De twee andere inzittenden wisten wel uit het voertuig, dat op zijn kop in het water lag, te komen. 

Volledig herstel

Volgens ooggetuigen zat het meisje uit het Franse Auchel 'zeker 20 minuten' vast in haar auto. De Amsterdamse brandweer moest de jonge vrouw vervolgens uit het water bevrijden. Na reanimatie werd zij naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is de toestand van de Française inmiddels zo verbeterd dat de kans reëel is dat ze volledig zal herstellen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ron redt meisje (3) uit zinkende auto: 'Met mijn hand de ruit ingeslagen'

Bijzondere ontmoeting

De jonge vrouw was wel benieuwd naar wie haar vorige week uit het water hadden gehaald. Daarom gingen gisteren leden van het duikteam van de Amsterdamse brandweer bij haar langs. "Vandaag een bijzondere ontmoeting met slachtoffer en familie van de inzet Groenburgwal", schrijft het team op Facebook. 

"Wij wensen de vrouw en familie sterkte bij het verdere herstel." De politie zoekt nog naar degene die wel op tijd de auto heeft kunnen verlaten maar er tijdens de reddingsactie vandoor is gegaan. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore