400 ritjes

Twee dagen non-stop in de achtbaan: 'Ik denk niet dat ik blijvende schade oploop'

19 juli 2019 11:19 Aangepast: 19 juli 2019 11:37
Joey bij de Condor

Hij ligt nu nog in zijn bed, maar vanaf morgen zit de 18-jarige Joey Schadenberg twee dagen lang non-stop in achtbaan de Condor in pretpark Walibi. In totaal gaat hij 400 ritjes maken in de achtbaan, voor het goede doel. "Ik ga ongetwijfeld last krijgen van mijn rug en mijn hoofd, maar ik denk niet dat ik blijvende schade ga oplopen."

Joey is fan van achtbanen en begon dit avontuur eigenlijk als een grap. Hij plaatste begin dit jaar een tweet met de tekst 'voor elke retweet ga ik 1 keer in de Condor'. Dat ging harder dan hij had gedacht, met het resultaat dat Joey morgen aan 400 ritjes gaat beginnen.

Onweer

Er komt een speciale rij voor mensen die een ritje mee willen, en er hangen zelfs posters van Joey bij de Condor. Aan alles is gedacht, alleen het weer kan nog gaan tegenwerken. Joey: ''Er komt morgen misschien wat onweer, en dan gaat de Condor dicht om veiligheidsredenen. Dan ga ik die 400 ritjes misschien niet halen, maar ik blijf er wel gewoon in zitten hoor!''

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Joey gaat bijna 400 keer in de achtbaan: 'Hoe ga ik me daar op voorbereiden?'

Echte voorbereidingen heeft Joey niet getroffen voor morgen. ''Ik lig nu nog in bed, zo bereid ik mij voor. Gewoon rustig aan doen. Maar zoveel ritjes achter elkaar, daar kijk ik wel een beetje tegenop. Ik ga ongetwijfeld last krijgen van mijn rug en mijn hoofd, maar ik denk niet dat ik blijvende schade ga oplopen.   Het is gewoon heftig. Maar ja, hoe vaak krijg je zo’n kans?'' 

Hier kan Joey nog lachen... Hier kan Joey nog lachen...

Al bijna 1000 euro

Joey stapt zaterdag en zondag rond 10 uur in de Condor en hij stapt er pas uit als het pretpark sluit. En iedereen mag een ritje meerijden. ''Dat vind ik voor mijzelf heel fijn. Het is niet leuk om in je eentje in de achtbaan te zitten.'' Met deze actie haalt Joey geld op voor Stichting Opkikker. De teller staat al bijna op 1000 euro en doneren kan via de actiepagina van Joey.

400 ritjes in de achtbaan, is dat wel gezond?

Walibi Holland laat weten dat de Condor nog steeds een goedgekeurde achtbaan is. Je zou er dus geen lichamelijk letsel van op kunnen lopen. Ook Annemarie van der Velden, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen ziet er geen kwaad in. "Er is voor zover ik weet geen onderzoek gedaan naar wat zoveel ritjes met je lijf doen. Ik denk dat het veilig is en dat je vooral het risico loopt heel duizelig en misselijk te worden. Dan kan Joey beter stoppen." Voor de zekerheid wil Walibi Joey een gezondheidscheck laten doen voor hij in de achtbaan stapt en zullen EHBO'ers hem in de gaten houden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`