Spoorloos verdwenen

Britt zoekt haar hangbuikzwijntje Henkie: 'Het was twee handen op een buik'

18 juli 2019 16:42
Henkie en Britt Beeld © Privéfoto

Britt Kamphuis is er kapot van. Haar hangbuikzwijntje Henkie verblijft bij een nieuwe eigenaar, maar ze heeft geen idee waar. "Ik begon te huilen toen ik hoorde dat hij niet meer op de zorgboerderij was."

Henkie komt zes jaar geleden bij Britt wonen. Het zwijntje is haar maatje in de moeilijke periode waarin haar ouders in scheiding liggen. "Het was nog een babyvarkentje. Hij liep in het huis en had in de tuin zijn eigen plekje", vertelt Britt.

"Op een gegeven moment moest mijn moeder verhuizen. We moesten hem toen wegbrengen, omdat hij niet in de nieuwe huurwoning kon wonen." Henkie wordt daarom naar een zorgboerderij in Hellendoorn gebracht.

Britt ging nog vaak op bezoek bij Henkie Britt ging nog vaak op bezoek bij Henkie

Nieuwe eigenaar

Jarenlang staat Henkie bij de zorgboerderij, waar Britt hem regelmatig bezoekt. Tot ze ontdekt dat het hangbuikzwijn een nieuwe eigenaar heeft. "Ze gingen hun erf verbouwen en dus moest Henkie weg, maar ze hebben me niet op de hoogte gesteld", vertelt een aangeslagen Britt.

Ze heeft geen idee waar Henkie nu is. De gegevens van de nieuwe eigenaar zijn niet genoteerd. "Hij heeft het super goed gehad op de zorgboerderij, maar dit neem ik ze wel kwalijk."

'Twee handen op een buik'

Ze mist het dier namelijk verschrikkelijk. "Henkie is voor mij net als iemand die een hond als huisdier heeft gehad. Het was echt twee handen op een buik. Hij was super intelligent, had heel veel karakter. Het doet mij ontzettend pijn om niet te weten waar mijn grootste vriend rond wroet."

Haar enige aanknopingspunt is dat de mensen die Henkie, samen met nog wat dieren, ophaalden een Fries of Gronings accent hadden. Daarom heeft ze een oproep gedaan op Facebook, in de hoop dat iemand weet waar Henkie is. "Ik hoef hem niet terug, ik wil alleen weten hoe het met hem is en hoe hij terecht is gekomen."

Bang dat Henkie bij de slager terecht is gekomen, is Britt niet. "Je kunt hem niet eten in verband met zijn voer. Ik ga ervan uit dat hij nog leeft."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`