Oorzaak onduidelijk

Pasgeboren zeeleeuw Beekse Bergen redt het niet: 'Jong is steeds minder gaan eten'

18 juli 2019 11:37
De jonge zeeleeuw net na de geboorte Beeld © Beekse Bergen

Verdrietig nieuws vanuit de Beekse Bergen: het zeeleeuwtje dat daar vorige maand geboren werd, is overleden. Dat meldt het safaripark vandaag op Facebook. "Wat er precies is gebeurd, weten we niet."

Precies een maand geleden bracht Beekse Bergen het blije nieuws naar buiten. De eerste jonge zeeleeuw! Nu blijkt dat het dier het toch niet heeft gered. "Ondanks dat het er goed uit zag, is het jong steeds minder gaan eten. Hierdoor is het meer en meer verzwakt en uiteindelijk overleden", schrijft het dierenpark op Facebook.

"Wat er precies is gebeurd weten we niet", zegt Jeroen Floor van het safaripark tegen Editie NL. "Het jong at niet genoeg. We probeerden nog bij te voeren, maar vorige week is het toch overleden."

Geen ziekte

Overleden dieren worden door het park altijd voor onderzoek naar de Universiteit Utrecht gestuurd. Zo ook de jonge zeeleeuw. "Zoals zo vaak is er geen duidelijke reden gevonden. Er is geen ziekte of aandoening ontdekt", legt Floor uit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Schattig: kleine zeeleeuw geboren in Safaripark Beekse Bergen

Moeder Zora en vier andere zeeleeuwen in Beekse Bergen hebben de draad direct weer opgepakt na het overlijden van het jong. Floor: "Dat is de natuur. Ook aan de moeder zie je niets. Ze maken het allemaal goed."

Een mannetje

Het jong had nog geen naam, omdat het geslacht van de zeeleeuw nog niet bekend was. Uit het onderzoek van de Universiteit Utrecht is wel duidelijk geworden dat het een mannetje was.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore