Blijvend letsel

Bizarre pech: Nederlandse vrouw invalide door kattenbeet

18 juli 2019 12:12 Aangepast: 18 juli 2019 12:17
Foto ter illustratie Beeld © iStock

Een kattenbeet lijkt zo onschuldig, maar het kan grote gevolgen hebben. Een vrouw uit de Randstad kan één van haar vingers nooit meer normaal gebruiken nadat de kat van haar buurvrouw in haar hand beet. Na jaren krijgt ze daar nu eindelijk een flinke schadevergoeding voor.

Het was maar een klein gaatje in de vinger van de vrouw, toen de kat haar onverwacht beet. Toen de wond ging ontsteken moest het slachtoffer twee dagen in het ziekenhuis opgenomen worden.

Uiteindelijk bleek dat ze haar vinger door de beet nooit meer normaal zal kunnen gebruiken. De vrouw werd daardoor voor drie procent invalide verklaard.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jongen (11) in Goirle door hond in gezicht gebeten: 'We hoorden hem roepen'

Schadeclaim

Jaren na het voorval heeft de vrouw nu na een claim van letselschadebureau JBL&G een schadevergoeding van 20.000 euro gehad. Tienduizend euro daarvan is bestempeld als smartengeld, de andere helft als materiële schadevergoeding.

Vijf jaar geleden was al geprobeerd de zaak af te kopen voor 2500 euro, maar dat weigerde het slachtoffer, die anoniem wil blijven. De vrouw heeft nu dus het achtvoudige bedrag toegezegd gekregen.

Zeldzaam

Het is volgens het letselschadebureau zeldzaam dat ernstig letsel door katten wordt toegebracht. "Soms loopt een fietser verwondingen op bij een aanvaring met een kat, maar daar houdt het doorgaans wel bij op."

Dat is een ander verhaal als het om hondenbeten gaat. Die komen zo vaak voor, dat ze zelfs een aparte categorie zijn bij letselschadebureaus.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore