Ga naar de inhoud
Onderzoek

Noord-Hollandse ouders betalen hoofdprijs voor avondje oppas

Foto ter illustratie Beeld © iStock

De zorg voor de kinderen een avondje uit handen geven, kost ons steeds meer als we een oppas inhuren. Gemiddeld betalen we hem of haar 7,40 euro per uur, maar er zijn regionale verschillen.

In Noord-Holland kost de oppas het meest: 9,21 euro per uur. Dat blijkt uit onderzoek van Sitly, een website die ouders en een oppas of gastouder met elkaar in contact brengt.

In Overijssel zijn ouders met 6,55 euro het goedkoopst uit. Daarnaast vraagt een oppas buiten de stad in het hele land net wat minder voor een uurtje babysitten dan een collega in de stad.

Mama
Lees ook:
Mama zegt doei (voor een weekje dan)

Rekenhulp

Ouders die voor een avondje een oppas nodig hebben, vragen vaak een buurmeisje of kennis om hulp. Om die ook een eerlijke vergoeding te geven, bedacht Sitly een rekenhulp.

Om een uurtarief vast te stellen, raadt de website ouders aan in ieder geval het minimumloon dat bij de leeftijd van de oppas hoort te betalen. Per kind komt er een euro bij. Wie ervaring heeft, hoort nog vijftig cent extra te krijgen.

Euro extra voor extra taken

Doet de oppas meer dan alleen de babyfoon in de gaten houden? Weer een euro er bovenop. Twee zelfs voor huishoudelijke klusjes. Dat alles kan je het beste afronden naar een makkelijk bedrag. Jij blij, oppas blij.