Spannendste verkeerssituaties

Links rijden en bergwegen zorgen voor klamme handjes bij vakantiegangers

18 juli 2019 09:52 Aangepast: 18 juli 2019 10:46
Foto ter illustratie Beeld © iStock

De komende weken gaan duizenden Nederlanders met de auto naar hun vakantiebestemming. Dat betekent soms voorpret, maar zorgt ook voor wat zwetende handjes. Links rijden, smalle bergweggetjes en korte invoegstroken horen bij de spannendste verkeerssituaties in het buitenland, volgens vakantiegangers.

De meest spannende verkeerssituatie die we op vakantie tegen kunnen komen is volgens vakantiegangers links rijden in Groot-Brittannië. 68 procent van hen ziet daar tegenop. Dat blijkt uit onderzoek van verzekeraar Allsecur. Ook de korte invoegstroken in Italië bezorgen 55 procent van ons zweethanden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Goedkoop tanken op vakantie? Ga even de snelweg af

Daarnaast vinden we het spannend in de bergen te rijden. De helft van de vakantiegangers wordt wat onzeker als ze door Oostenrijk moeten rijden. 39 procent ziet ook op tegen de lange tunnels in Zwitserland.

Goede voorbereiding

De auto is na het vliegtuig het meest populaire vervoersmiddel om deze zomer naar het vakantieadres te reizen, blijkt uit cijfers van de reisbrancheverenging ANVR. Duizenden Nederlanders komen dus in deze spannende situaties. Of dat ook vaker tot schade leidt, weet Steffie van der Velde van Allsecur niet.

Om de kans daarop ook in de onbekende verkeerssituaties zo klein mogelijk te houden, raadt Van der Velde aan je goed voor te bereiden. "Zorg dat je op de hoogte bent van de geldende verkeersregels en verplichte autoattributen in de landen waar je rijdt. Vergeet ook niet je autopapieren, reservesleutel en groene kaart mee te nemen. Tot slot kun je de auto nog even langs een garage brengen voor een keuring."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`