World Emoji Day

Emoji-onderzoek: we schaterlachen weer wat af op sociale media

16 juli 2019 16:43 Aangepast: 16 juli 2019 17:11
Huilen van het lachen

Tranen van het lachen, een beetje blozen en een groot roze hart, dat zijn de emoji die we vorig jaar het meest hebben gebruikt op Twitter, zo blijkt onderzoek van contentmarketingbureau Coosto. Ze analyseerden alle openbare Nederlandse tweets met emoji, ruim 11 miljoen, in aanloop naar 17 juli: World Emoji Day.

Kijk je naar de meest gebruikte emoji in Twitter-berichten dan kun je niet anders dan concluderen dat we afgelopen jaar behoorlijk positief waren op sociale media. Lachen van het huilen, de emoticon met de blozende wangen, het hartje, het duimpje omhoog en de verliefde emoticon voeren het lijstje van meest gebruikte emoji op Twitter aan. Het duimpje omhoog zijn we vaker gaan gebruiken ten opzichte van het jaar ervoor, net als het mannetje met zonnebril.

Meest gebruikte emoji van 2018 Meest gebruikte emoji van 2018

Verschil man-vrouw

De populairste nieuwkomers zijn de 'smiling face with hearts' - de emoticon met de drie hartjes - en de 'partying face' - de emoticon met het paarse feesthoedje en toeter. Ook is er verschil tussen welke emoji mannen en welke vrouwen vaker gebruiken. Onder mannen wordt de emoticon met zonnebril vaker gebruikt, terwijl twitterende vrouwen dol zijn op de emoticon met hartjes-ogen en het roze hartje.

Populairste emoji man/vrouw Populairste emoji man/vrouw

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore