Ga naar de inhoud
Internetsensatie

Populaire politiehond Bumper verdwijnt van social media: 'Triest maar waar'

Bumper en zijn baas Stephan Beeld © Instagram @pol_bumper

Hij veroverde twee jaar geleden de harten van heel Nederland: politiehond Bumper. Op het Instagramaccount van de immens populaire hond is nu te lezen dat de politie de stekker uit het populaire project trekt.

Hij werd een internetsensatie: de kleine politiepup die uitgroeide tot een stoere K9. De avonturen van Bumper en zijn baas 'de bolle' waren niet te missen op sociale media en op alle Nederlandse nieuwssites. Samen vielen ze meerdere keren in de prijzen met hun account.

Feest
Lees ook:
Feest in Rotterdam: politiepup Bumper 'Dier van het jaar'

Op het Instagram is nu te lezen dat de politie de stekker uit het project trekt. "De politie heeft in al zijn wijsheid besloten om de stekker uit het project Bumper te trekken. Per september zal Bumper als politiehond niet meer te volgen zijn. Triest maar waar. Mzzl"

Meekijken bij de training van politiepup Bumper

01:33
EditieNL ging langs bij de kleine pup

Zijn baas Stephan Verwegen snapt er niks van "Als ik het zou begrijpen zou ik het je uitleggen. Maar helaas begrijp ik er helemaal niets van."  

Respect

Onder de post op Instagram regent het reacties van verbijsterde fans. Zo zegt iemand: "Wat vreselijk en erg. Juist op deze manier een beetje kunnen meekijken achter de schermen lijkt me zo waardevol. Respect voor jullie!!"

Een ander schrijft: "Te triest voor woorden. Jullie zijn HET positieve boegbeeld voor de politie".

Politiehond Bumper is een held op social media

Politiehond Bumper is een held op social media

Andere fans zijn inmiddels een petitie gestart: Bumper moet blijven

De politie heeft inmiddels op Twitter laten weten waarom Bumper stopt met zijn traject op social media. Hij mag binnenkort examen doen en hij wordt dan echt een politiehond en dat gaat niet samen met zijn rol online. 

Politiehond
Lees ook:
Politiehond Bumper was gister ook bij de huldiging: 'Een hele ervaring'
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl