De Zomertaxi

Gert en Roberto gaan op de grootste gay cruise van Europa: 'Je leeft er in een bubbel'

12 juli 2019 18:30
De heren rijden met Maarten mee in de Zomertaxi. Beeld © Editie NL

Feesten, drank, seks en nog meer feesten: dat is hoe je de gay cruise 'La Demence' zou kunnen omschrijven. Zwollenaren Gert en Roberto vertrokken afgelopen week vanaf Schiphol naar Venetië om mee te varen. Verslaggever Maarten Holla bracht ze weg met de taxi van Editie NL.

Zeven dagen lang vaart het schip van La Demence over de Middellandse Zee. Aan boort zitten 3000 homoseksuele mannen van over de hele wereld. "Dat is zo mooi. Van Nederlanders tot Iraniërs, iedereen aan boord kan genieten van de vrijheid", vertelt Roberto.

Iedere dag zijn er twee themafeesten, van 'Ladies Night' tot 'Uniform', wordt er opgetreden en kunnen ruwe diamanten hun talent laten horen bij de karaoke. Maar er is ook een gebied om te cruisen en een darkroom. "Sommigen komen alleen voor de seks, anderen om te feesten", aldus Gert.

Drag queen

Zelf komen ze ook voor de feesten, maar vooral voor de verkleedpartijen. "Wij gaan als drag queen, met make-up, een pruik, tasjes en sieraden." Gert, die 17 jaar ouder is dan Roberto, is naar eigen zeggen meer een diva. Roberto is de sexy drag.

En de vakantiepret begint al ruim voordat de cruise vertrekt. Het stel is driekwart jaar bezig om de juiste items bij elkaar te krijgen. "Je kijkt wat je nodig hebt om je outfit compleet te maken en gaat vervolgens zoeken waar je die items kunt vinden", vertelt Gert glimlachend.

Gert en Roberto aan boord van La Demence. Gert en Roberto aan boord van La Demence.

'Met weemoed weer aan wal'

Gert trekt zich überhaupt nooit iets van iemand aan, maar Roberto komt los door zich te verkleden. "Ik ben best een beetje verlegen. Als ik een pruik of make-up draag, zien mensen niet dat ik het ben. Dat zorgt er echt voor dat ik losser word."

Na de cruise is het een kwestie van gewoon weer een jaar wachten. "Je stapt met weemoed weer aan wal. Je hebt een week in een bubbel geleefd, waarin iedereen vrij en vrolijk is."

Bekijk de video hier:

Verslaggever Maarten Holla bracht Gert en Roberto naar Schiphol

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`