Begraven in kuilen

Postbode die duizenden poststukken in bos dumpte gevonden

12 juli 2019 10:41
Beeld © Politie Gooise Meren

Postbedrijf Sandd is erachter wie duizenden poststukken dumpte in een bos in Laren. Het gaat om één postbode, vertelt een woordvoerder van het bedrijf aan Editie NL.

Agenten troffen eerder deze week, na een melding, meerdere kuilen aan met daarin de duizenden brieven, tijdschriften en reclamefolders. De post is door Sandd naar een sorteercentrum gebracht. "Daar zijn we een onderzoek gestart", aldus de woordvoerder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie vindt duizenden gedumpte poststukken in bos

Excuusbrief

Uit de eerste onderzoeksresultaten is gebleken dat het om post gaat uit bepaalde postcodegebieden in Laren. Verzenders van de post worden op de hoogte gesteld.

"Post die nog geschikt is voor bezorging zal met enige vertraging en een excuusbrief naar de ontvanger gaan", zegt de woordvoerder. "Post die onbezorgbaar is, gaat terug naar de afzender. In overleg kijken we dan wat we kunnen doen."

'Passende maatregelen'

Het postbedrijf zegt passende maatregelen te nemen tegen de postbode, maar wil niet ingaan op wat die consequenties zijn. Wel zegt Sandd het voorval te betreuren. "Dit is een uniek geval. Helaas is het iemand geweest die het niet zo nauw heeft genomen met het arbeidsethos, maar we hebben zo'n 18.000 postbezorgers en bij het merendeel gaat het goed."

Mensen in Laren die een lange tijd geen of minder post hebben ontvangen, kunnen contact opnemen met de klantenservice van Sandd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore