Zo'n grote vis gevangen

Kenny vangt een pijlstaartrog in Zeeland: 'Dit had ik nooit verwacht'

10 juli 2019 14:54 Aangepast: 10 juli 2019 15:11
Kenny en de gevangen rog Beeld © Eigen foto

Een zeebaars: zo'n vis dacht Kenny Heerenthals (24) uit Kamperland gisteravond op te hengelen uit zee. Dat er een pijlstaartrog aan zijn haak zat, had hij nooit durven dromen.

Kenny ging samen met zijn oom Dick dinsdagavond een lijntje uitgooien bij het Zeeuwse Neeltje Jans. "Dat doen we bijna wekelijks, ik dacht gewoon als altijd een zeebaarsje te gaan vangen." Maar toen hij een vreemde tik aan zijn lijn voelde, wist hij dat er iets anders aan zijn haak zat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Visser in Weert gebruikt levende goudvissen als aas

"Ik gaf een trekje aan de lijn en toen liep mijn molen bijna leeg. Toen wist ik al genoeg. Ik dacht eerst dat er een haai aan zat maar toen ik 'm na een half uur eindelijk aan de kant had, zag ik dat het een pijlstaartrog was."

Worsteling

Na een flinke worsteling met de rog kwam het beestje boven. "Mijn oom ging naar het water met een schepnet. Het beest was zo groot, alleen zijn staart paste in het net."

Kenny heeft de rog, nadat hij ermee op de foto was gegaan, weer teruggezet in het water. En vanavond gaat hij gewoon weer een lijntje uitgooien. "Ik hoop dat ik dan gewoon een zeebaars vang."

Kenny en zijn oom met de gevangen rog Kenny en zijn oom met de gevangen rog

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore