Video

Verlamde teckel Bentley zoekt een nieuwe oppas

09 juli 2019 18:30
Bentley is aan zijn achterpootjes verlamd en loopt met een stoeltje. Beeld © Editie NL

Samen met teckel Bentley verhuisden Dianne en Mark een jaar geleden naar Nederland. Vlak voor vertrek kwamen ze erachter dat Bentley twee hernia's had. Het hondje onderging allerlei behandelingen en loopt sindsdien met een stoeltje. "Hij is heel vrolijk, maar heeft zorg nodig." Omdat zijn huidige au pair in augustus stopt, is het stel hard opzoek naar een nieuwe oppas.

Het is een aandoenlijk gezicht: Bentley hupst vrolijk achter zijn bal aan in het park. En dat ziet er anders uit dan bij andere honden. De vijf jaar oude teckel is namelijk verlamd aan zijn achterpootjes en wordt ondersteund door een rekje.

"Bentley heeft twee hernia's gehad, is geopereerd, heeft laserbehandelingen en fysiotherapie gehad", vertelt zijn baasje Mark Schoeman aan Editie NL. "Maar dat heeft zijn persoonlijkheid niet veranderd. Hij is gelukkig", vult Dianne aan.

Bentley rent achter zijn bal aan. Bentley rent achter zijn bal aan.

'Dol op rennen en spelen'

Het Zuid-Afrikaanse stel woont sinds kort in Amstelveen en beiden werken ze overdag. Bentley kan niet naar een gewone dagopvang en daarom hebben ze een au pair die voor hem zorgt. "Zij komt uit Israël en gaat in augustus terug naar huis. We zijn dus nu druk op zoek naar een vervanger."

De nieuwe oppas hoeft niet te denken dat het door Bentleys verlamming een saaie baan is. "Hij is heel energiek en is dol op rennen en spelen", vertelt Dianne. "Maar je moet ook goed op hem letten. Als hij enthousiast is kan hij een 'wheelie' maken, waardoor hij rechtop komt te staan. Daar komt-ie zelf niet meer uit."  

Bentley. Bentley.

Lief, energiek en geduldig

Als alles goed gaat, verhuizen Bentley, Dianne en Mark eind dit jaar naar Abcoude. "Het zou ideaal zijn als de nieuwe au pair eerst in Amstelveen voor hem kan zorgen en daarna in Abcoude."

Klinkt dit voor jou als een droombaan? Dan kun je een Facebook-bericht sturen naar Dianne. "We hopen snel iemand te vinden die lief, energiek en geduldig is. Dat verdient hij."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore