Geen ontsnappen aan

Aziz vraagt vriendin na één maand ten huwelijk in escaperoom Deventer

09 juli 2019 16:07 Aangepast: 09 juli 2019 16:11
Aziz schuift de ring om de vinger van zijn aanstaande Beeld © Aziz Maskoul

Aziz Maskoul kende Chaimae al bijna zijn hele leven omdat ze in dezelfde straat woonde, maar pas een maand geleden leerde hij haar écht kennen. Op dat moment wist hij meteen: zij is mijn vrouw. Afgelopen vrijdag vroeg hij haar in de escaperoom in Deventer ten huwelijk. "Ze riep meteen drie keer 'ja!'."

Nietsvermoedend ging Chaimae (27) afgelopen vrijdag met haar vriend naar de escaperoom in Deventer. Om van de ene in de andere kamer te kunnen komen, kwam Chaimae wel heel erg bekende codes tegen: de eerste was de datum waarop de twee bij elkaar kwamen - 5 juni - en de tweede het koosnaampje dat Aziz voor Chaimae gebruikt. 

Versierde kamer

"Zeker bij die tweede code keek ze me aan van: 'Hoe kan dit?' Ik noem haar altijd 'hoby', dat is Arabisch voor 'liefje', maar wel een woord dat nauwelijks meer wordt gebruikt. Dus dat viel wel op", zegt Aziz lachend tegen Editie NL. Eenmaal in de derde kamer was het overduidelijk dat er meer aan de hand was dan alleen maar zo snel mogelijk uit de kamers zien te komen. "Daar stonden ineens familie en vrienden in een versierde kamer. Bovendien werd ons liedje gedraaid", zegt Aziz.

Chaimae riep drie keer 'Ja!' Chaimae riep drie keer 'Ja!'

Eenmaal in de derde kamer pakte Aziz Chaimae's hand en zakte hij op één knie. Aziz: "Ze was enorm verrast en verbaasd. Maar ze riep meteen 'Ja!' en toen nog eens twee keer."

Een maand samen

Die eerste verbazing van Chaimae zou er zomaar eens mee te maken kunnen hebben dat de twee pas sinds een maand een officieel stel vormen. "Ja, het gaat heel snel allemaal", zegt Aziz. "Maar ik ken haar al bijna mijn hele leven, want ze woont bij mij in de straat. Ik vond haar altijd al een mooie vrouw maar het duurde tot afgelopen 5 juni dat we écht met elkaar in contact kwamen."

Aziz ging op één knie voor zijn aanzoek Aziz ging op één knie voor zijn aanzoek

Vanaf dat moment wist Aziz het zeker: het voelde zo goed tussen hen dat jij vrijwel meteen een huwelijksaanzoek ging plannen.

Voor het daadwerkelijke huwelijk hebben Aziz en Chaimae minder haast. "We hopen volgend jaar op 5 juni te gaan trouwen, dan zijn we precies een jaar samen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore