Opvallend kapsel

Hainie gaf Leeuwin Shanice haar pantercoupe en is nu zelf ook bekend

04 juli 2019 13:20 Aangepast: 04 juli 2019 13:26
Hainie en Shanice na haar kappersbezoek Beeld © Privéfoto

De pantercoupe van Oranje Leeuwin Shanice van de Sanden maakte haar misschien wel de opvallendste speelster van het WK voetbal. De verantwoordelijke kapper, Hainie Thijm uit Nieuwegein, is daardoor ook in één klap bekend geworden. "Mensen vanuit het hele land willen hetzelfde kapsel", vertelt hij aan Editie NL.

Shanice houdt duidelijk wel van een opvallend kleurtje, zo is het panterprintje alweer vervangen en is haar huidige coupe roze. Maar dat is niet altijd zo geweest, weet Hainie. "Als meisje, toen ze dertien of veertien was, kwam ze al bij mij. Toen had ze gewoon vlechten!"

Nog steeds is hij haar vaste kapper. Als ze in Nederland is tenminste. "Ze heeft in Lyon een andere kapper, maar ze komt altijd bij mij als ze in Nederland is." Haar kapsel is volgens Hainie erg belangrijk voor de voetbalster: "Het is haar visitekaartje."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voetbalsters stoten door naar finale WK

'Doen wat ze zelf wil'

De opvallende panterprint die ze vlak voor het WK aangemeten krijgt, maakt heel wat tongen los. "Er is heel veel aandacht voor! Sommige reacties zijn leuk, maar je hebt ook haters", vertelt de kapper. "Mensen zeiden ook: je moet dit kapsel het hele WK houden. Maar dat is Shanice niet. Ze moet doen wat ze zelf wil."

Shanice loopt misschien zelf alweer met een ander kapsel, toch is er bij Hainie nog veel vraag naar. "Er komen zelfs mensen van buiten de stad die hetzelfde willen. Het zijn er nu al zes geweest. Het zijn wel allemaal jongens."

Tijgerprint

Het gaat inmiddels al zover dat mensen Hainie ook herkennen. "Mensen spreken me aan op straat", vertelt hij lachend. "Dan denk ik: eh, oké." Toch doet het hem niet zoveel. "Ik heb altijd gezegd: als ik bekend word, zal ik mezelf blijven. En daarom hou ik ook van Shanice, want zij verandert ook niet door haar roem."

Nieuwe kapselideeën heeft hij ook al bedacht. "Ik wil tijgerprint op haar hoofd zetten! Ik denk dat ze daar ook op zegt: we doen het!"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore