Wanhopig

Automobilist verstopt zich onder kleedje op passagiersstoel voor politie

01 juli 2019 10:30
Beeld © ANP

Een 30-jarige automobilist kreeg het gisterochtend Spaans benauwd toen hij merkte dat de politie hem naderde voor controle. Hij bedacht een creatieve manier om zich te verstoppen, maar die mocht niet baten. "Uiteraard waren wij niet op ons achterhoofd gevallen."

Politieagenten in Zaandam zagen zondagochtend een auto rijden. Toen ze het kenteken controleerden, bleek de eigenaar eerder met drugs achter het stuur te zijn betrapt. De politie besloot hem daarom te controleren.

Wanhopige actie

Dat bleek voor de bestuurder uit Winkel reden tot paniek. Hij wisselde snel van stoel met de persoon naast hem, en ging onder een kleedje op de stoel liggen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Inbreker pas na lange vlucht over drie snelwegen klemgereden 

Weer onder invloed

"Uiteraard waren wij niet op ons achterhoofd gevallen", schrijft Politie Zaanstreek op Facebook. Na een speekseltest bleek de bestuurder ook dit keer onder invloed van drugs. Hij werd positief getest op amfetamine en crystal meth.

Het rijbewijs dat de man bij zich had, bleek ongeldig verklaard. De agenten hebben hem meegenomen naar het bureau en meerdere processen-verbaal opgemaakt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore