Net echt

Politie treft bijzondere hond in snikhete auto

01 juli 2019 09:52 Aangepast: 01 juli 2019 10:39
Een voorbijganger in Maarssen sloeg alarm toen hij deze hond in een hete auto aantrof Beeld © Politie Stichtse Vecht

Nu de zomer volop in gang is, komt het helaas geregeld voor dat er huisdieren worden aangetroffen in te warme auto's. De politie in Maarssen kreeg afgelopen zaterdag een melding van zo'n geval. Het bleek te gaan om een wel heel bijzondere hond.

Terwijl het buiten 31 graden was, spotte een voorbijganger een hond in een geparkeerde auto in Maarssen. Hij raadpleegde de politie, die erop af snelde.

"De temperatuur in een auto kan binnen dertig minuten oplopen tot 51 graden. Dit zijn levensbedreigende temperaturen voor een hond. Daarom was het hartstikke goed dat wij gelijk zijn gebeld", schrijft politie Stichtse Vecht op Facebook.

Niet in levensgevaar

Toen de agenten ter plaatste kwamen, zagen ze echter dat de hond niet in levensgevaar was. Het bleek namelijk te gaan om een knuffel-exemplaar. "In de auto zat een lieve knuffel(hond) die lastig van echt was te onderscheiden."

Bijzonder geval

Volgens de politie was dit een bijzondere situatie. "We krijgen wel vaker meldingen van dieren in hete auto's, maar dit maken we niet vaak mee", vertelt persvoorlichter Willemijn Pomper aan Editie NL.

Ze is blij dat een echte reddingsactie niet nodig was. "Gelukkig ging het niet om een levend wezen dat opgesloten zat. Eind goed, al goed."

Zonde van de inzet

De politie raadt voorbijgangers in soortgelijke situaties aan om goed te kijken, voordat ze 112 bellen. "Kijk eerst even wat er in de auto zit. Wij nemen elke melding serieus. Als het loos alarm blijkt te zijn, is dat natuurlijk wel zonde van de inzet", aldus Willemijn.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore