Tassen vol

Stormloop op gratis fidget spinners: 'Het is hier chaos momenteel'

29 juni 2019 11:16 Aangepast: 29 juni 2019 11:59
Graaien naar gratis fidget spinners. Beeld © RTL Nieuws

Een file bij de afslag en lange rijen op het terrein van Toi-Toys in Eindhoven. Het is topdrukte, omdat de speelgoedgroothandel een miljoen fidget spinners gratis uitdeelt.

"Het is chaos momenteel", zegt een medewerker van Toi-Toys aan de telefoon. De speelgoedhandel is vanochtend al om half negen begonnen met het uitdelen van de gratis spinners, anderhalf uur eerder dan aangekondigd. "Er stonden toen al zoveel mensen."

Spinners namen dure ruimte in beslag

Twee jaar geleden waren de fidget spinners, plastic speeltjes die je tussen duim en wijsvinger rond laat draaien, niet aan te slepen. Nu krijgt Toi-Toys ze niet meer verkocht. "Onze grootste afnemers zijn klaar met de rage. Iedereen heeft er één", vertelde Ruben Rooijakkers van Toi-Toys Internationaal al eerder aan Editie NL. Het bedrijf verkocht maar liefst 37 miljoen fidget spinners, maar heeft er één miljoen overgehouden. Het neemt veel ruimte in beslag en dat kost geld. Daarom is besloten ze weg te geven. 

De toegesnelde koopjesjagers kunnen zelf een tas komen vullen, daar kunnen er zo'n honderd in. Ook liggen er tassen klaar, zodat mensen die zo kunnen meenemen.

Drukte op het terrein van Toi-Toys in Eindhoven. Drukte op het terrein van Toi-Toys in Eindhoven.
Dozen met spinners op het terrein van Toi-Toys in Eindhoven. Dozen met spinners op het terrein van Toi-Toys in Eindhoven.

Na de nachtdienst meteen in de rij

Peter, vader van twee uit Eindhoven, was vanochtend de eerste in de rij, vertelt hij aan RTL Nieuws. "Ik was er om zeven uur, meteen uit mijn nachtdienst. Ik wilde even in de auto gaan slapen en mijn wekker zetten om negen uur, maar dat is er niet van gekomen, omdat toen al anderen kwamen aanrijden." Hij sprak mensen uit Zwolle, Arnhem, uit de buurt van Rotterdam en Tilburg. 

Toen om half negen het uitdelen begon, stonden er al 50 tot 75 mensen in de rij, zag Peter.

Wat zijn kinderen moeten met een tas vol fidget spinners? "Al sla je me dood, ik heb geen idee. Mijn zoon wilde graag dat ik even langs ging om ze te halen. Hij is volgende week jarig, dus misschien is dit wel een leuke traktatie voor zijn klasgenootjes."

Lange rijen op het terrein van Toi-Toys in Eindhoven. Lange rijen op het terrein van Toi-Toys in Eindhoven.

Schaduw en water

Peter wil de speelgoedhandel nog een compliment geven. "Ze hebben er met partytenten voor gezorgd dat er schaduw is voor de wachtenden en er zijn plekken om water en ranja te drinken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore