Zaterdag ophalen in Eindhoven

Brabantse speelgoedwinkel geeft miljoen fidget spinners gratis weg

27 juni 2019 14:53 Aangepast: 27 juni 2019 18:43
Het bedrijf Toi-Toys verkocht al 37 miljoen Fidget Spinners Beeld © EditieNL

De dagen van de fidget spinner zijn voorbij. Niet gek, want elk jaar heeft zijn eigen rage. In een magazijn van een speelgoedbedrijf in Eindhoven liggen nog een miljoen spinners te verstoffen. Die zijn komende zaterdag gratis op te halen.

Eerst waren de speeltjes niet aan te slepen, maar nu kijkt niemand er meer naar om. "Onze grootste afnemers zijn klaar met de rage. Iedereen heeft er een", vertelt Ruben Rooijakkers van Toi-Toys Internationaal. Het bedrijf verkocht maar liefst 37 miljoen fidget spinners, maar heeft er een miljoen overgehouden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Iedereen kan verdienen aan patentloze megahype Fidget Spinner

Het neemt veel palletplaats in beslag en dat kost geld. Daarom is besloten ze weg te geven. "Mensen kunnen hier een tasje komen vullen, daar kunnen er zo'n honderd in. Ook gaan we al wat tasjes vullen zodat mensen die zo kunnen meenemen", zegt Rooijakkers.

Van spinners naar squishies

Het is niet zo vreemd dat de fidget spinner niet meer populair is, want elk jaar is er wel weer een nieuwe speelgoedhype. Het is twee jaar geleden dat we massaal een fidget spinner wilden, een jaar later waren we alweer in de ban van een nieuwe hype: squishies. Dat zijn schattige, zachte figuurtjes waar je in kan knijpen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Squishies niet aan te slepen: 'Dit is de speelgoedtrend van 2018'

De speelgoedtrend van 2019 is volgens Fabian de Kort van speelgoedsite Lobbes de Skippy Dance. "Het is zeg maar het elastieken van vroeger, maar dan met hippe kleuren." Met de elastieken danstouwen kunnen vormen gemaakt worden en daar horen weer allerlei danspasjes bij. "We zien dat dit flink wordt verkocht. Maar het is niet zo groot als de squishies vorig jaar."

Ook waterspeelgoed is populair. "We zien voor het tweede jaar op rij dat die gigantische opblaasfiguren, zoals een kameel, veel worden verkocht. Die doen het goed."

Verkeersregelaars

Wie toch nog warme gevoelens heeft bij de fidget spinners, kan dus zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur zijn slag slaan op de Jan Hilgersweg in Eindhoven. "We verwachten veel mensen en denken dat we van de hele voorraad afkomen", zegt Rooijakkers.

Het speelgoedbedrijf is dan ook voorbereid op flinke drukte. "We hebben verkeersregelaars geregeld en we hebben beveiligers."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore