Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
EditieNL

Van eiland tot kasteel: Airbnb Luxe laat je extreem exclusieve locaties huren

26 juni 2019 09:22 Aangepast: 26 juni 2019 10:27
Een Airbnb Luxe-pand in Wanaka, Nieuw-Zeeland. Beeld © Airbnb

Verhuurplatform Airbnb biedt een nieuwe dienst aan: Airbnb Luxe. Speciaal voor mensen die uitgekeken zijn op het gewone aanbod en graag iets bijzonders willen huren. Daar moet je wel je portemonnee voor trekken, want je betaalt gemiddeld een paar duizend euro per nacht.

Daar krijg je dan wel wat voor. Een kasteeltje in Frankrijk of een volledig privé-eiland in Frans-Polynesië.

Je hebt op Airbnb Luxe keuze uit zo'n 2000 woningen die handmatig geselecteerd zijn, aldus Airbnb. De selectie van die bijzondere stulpjes is gemaakt op basis van 300 criteria, variërend van design tot het aanbod van voldoende badkamers voor alle gasten.

33.000 euro per nacht

Onder de 1000 euro per nacht vind je nauwelijks iets op het platform; alleen buiten het seizoen kun je nog wel stuiten op iets van een paar honderd euro per nacht.

De duurste woningen hebben een prijskaartje van tienduizenden euro's per nacht, zoals deze villa in Positano, Italië. In augustus betaal je daar ruim 33.000 euro per nacht voor.

Een atol in Frans-Polynesië dat te huren is via Airbnb Luxe. Een atol in Frans-Polynesië dat te huren is via Airbnb Luxe.

Butler

Heb je een huisje uitgekozen, dan koppelt Airbnb je aan een 'toegewijde reisontwerper'. Die bepaalt samen met jou hoe je verblijf eruit gaat zien.

Of je bijvoorbeeld behoefte hebt aan een tafeltje in een exclusief restaurant, een oppas voor de kinderen, een privéchauffeur of een eigen sportinstructeur aan huis. Een soort butler of conciërge dus.

Een Airbnb Luxe-pand in Mexico. Een Airbnb Luxe-pand in Mexico.

Steden

Ook in grote steden kun je terecht, zoals Los Angeles, Londen of Kaapstad. Denk aan een volledige villa in Marrakesh, een huis met leuk uitzicht op de baai van Sydney of het Spa House in Kaapstad.

Wil je skiën in luxe? Dan kan dat ook, bijvoorbeeld met deze chalet in Bagnes, Zwitserland.

Een kasteel in de Provence dat te huren is via Airbnb Luxe. Een kasteel in de Provence dat te huren is via Airbnb Luxe.

Concurrentie

Het nieuwe platform komt voort uit de overname van Luxury Retreats in 2017. Het verhuurplatform is bezig met een brede uitbreiding om te blijven concurreren en onderscheiden op de wereldwijde hotelmarkt.

Vorig jaar voegde het bedrijf al het Airbnb Plus label toe, waarop je duurdere kamers en appartementen kunt boeken in boetiekhotels en luxere B&B's. Ook biedt Airbnb sinds twee jaar 'ervaringen met locals' aan.

Een Airbnb Luxe-listing in Nieuw-Zeeland. Een Airbnb Luxe-listing in Nieuw-Zeeland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore