Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
EditieNL

Geen succes op Tinder? Dat ligt aan je profielfoto

21 april 2016 10:40 Aangepast: 31 juli 2017 17:30

Zit je op Tinder en wil het maar niet lukken met het vinden van een goede match? Dan is er waarschijnlijk iets mis met je profielfoto, zegt Tinderbaas Sean Rad.

Sinds de vier jaar dat de datingapp Tinder bestaat, zijn er 11 miljard matches tussen mensen gemaakt. Uit al die data heeft Tinderbaas Sean Rad een analyse gemaakt, schrijft Metro UK. Wat blijkt? Een goede profielfoto is van levensbelang voor een match. 

Dit werkt wel
Maar wat werkt wél en wat níet? "De data laten zien dat je beter scoort als je foto iets van je interesse laat zien", stelt Rad. "Plaats bijvoorbeeld een skifoto. Daarmee maak je duidelijk waar je van houdt: skiën in dit geval. Of kies een foto die iets over je persoonlijkheid vertelt."

Doe dit niet
Wat werkt niet? Selfies à la Kim Kardashian zijn een regelrechte no-go, zegt Rad. "Ook al lijk je heel sexy, plaats geen modellenfoto's", waarschuwt hij. En ook foto's van alleen je gezicht zijn een slecht idee. Die foto's zijn namelijk al snel saai.  

Ook groepsfoto's zijn geen goed idee. Ze laten dan wel zien dat je veel vrienden hebt, maar de foto zegt weinig over jou. En niemand heeft zin in een zoekplaatje. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Dit zijn de populairste beroepen op Tinder

 

 

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore