'Belachelijk'

Omstanders bemoeilijken reanimatie vrouw in Vlissingen

21 juni 2019 12:09 Aangepast: 22 juni 2019 10:18
Foto ter illustratie. Beeld © iStock

Met man en macht werd gisteren geprobeerd om een vrouw in Vlissingen in leven te houden. Ze had op straat een hartstilstand gekregen en werd gereanimeerd door een studente geneeskunde en ambulancemedewerkers. Zij werden daarbij gehinderd door omstanders, die langsliepen en foto's maakten. Tot grote ergernis van de politie.

"Wij begrijpen dat het de aandacht van passanten trekt als er meerdere ambulances en politiewagens kriskras geparkeerd staan. Wat wij niet begrijpen is dat best veel passanten rakelings langs ons heen blijven lopen en dus ons werk hinderen", schrijven de agenten op Facebook.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duitse agent toont ramptoeristen slachtoffer ongeluk: 'Schaam u'

"Veel mensen blijven staan om zich te vergapen aan een dame die met ontbloot bovenlijf vecht voor haar leven. Hoe zou je dat vinden als je daar zelf lag? Of je moeder, je oma? En wat heb je eigenlijk aan dit beeld op je netvlies? Waarom wil je een reanimatie van een wildvreemde met je smartphone filmen?"

'Houd afstand'

De politie benadrukt dat ze het vooral heel vervelend vinden voor de vrouw zelf. "Wij spannen liever geen afzetlint en vinden het belachelijk dat de brandweer moet komen met schermen om een slachtoffer af te schermen."

Ze roepen mensen dan ook op om de volgende keer afstand te houden. Hoe het met het slachtoffer gaat, is niet bekend.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore