Ga naar de inhoud
Slapeloze nachten

Hittestress begonnen: Nederlanders zoeken massaal naar ventilatoren

Wie nog geen ventilator of airco heeft, kan die het best snel aanschaffen Beeld © Getty Images

Van je linkerzij, naar je rug, naar je rechterzij, naar je buik. Slapen tijdens warm weer kan een flinke klus zijn. Een ventilator of airco is dan ook van essentiële waarde. Heb je er thuis nog geen? Dan kan je beter niet te lang wachten met de aanschaf, want uit onderzoek van webshop Beslist.nl blijkt dat de run erop is geopend.

Het benauwde zomerweer is begonnen en veel mensen hebben de eerste slapeloze nachten er al op zitten. In de zoekresultaten op Google is te zien dat de zoektermen 'ventilator kopen' en 'airco kopen' door het dak gaan.

Vooral als mensen gefrustreerd wakker liggen wordt er veel gezocht: er is een duidelijke piek tussen 2.00 en 4.00 uur 's nachts.

5000 procent groei

Misschien kun je je nog herinneren hoe het er tijdens de oneindige zomer van 2018 aan toeging: al tijdens de eerste hittegolf ontstond er een ware run op alle ventilatoren en airco's. Beslist.nl zag op deze artikelen vorig jaar een groei van maar liefst 5000 procent ten opzichte van dezelfde periode in het jaar daarvoor.

Volgende
Lees ook:
Volgende week kans op hittegolf: 'Tropische dagen komen eraan'

Limburg en Gelderland

Ook dit jaar is het raak: met de warme dagen van deze week is er al een stijging van 200 procent te zien in het online shopgedrag, ten opzichte van een paar dagen geleden. De zoekterm 'verkoeling slaapkamer' heeft een groei doorgemaakt van maar liefst 4400 procent.

Met name in Limburg en Gelderland wordt veel naar ventilatoren en airco gezocht. In de Kustprovincies zijn mensen het minst actief.

Wacht niet te lang

Heb je nog geen ventilator of airco in huis? Wacht vooral niet te lang met de aanschaf. Met de voorspellingen voor komende week in gedachten – met temperaturen die dinsdag maar liefst kunnen oplopen tot 38 graden – zal de jacht op de ventilatoren vermoedelijk nog niet voorbij zijn.