Mental breakdown

Radboud Universiteit komt met huilkamer voor studenten die erdoorheen zitten

20 juni 2019 10:52 Aangepast: 20 juni 2019 18:32
Beeld © Radboud Universiteit

Uren blokken in de bieb, tentamens maken, scripties schrijven en dan ook nog een sociaal leven onderhouden: het leven van een student is behoorlijk zwaar. Bij de Radboud Universiteit hebben ze daarom een ludieke actie bedacht: in tentamenweken is er een heuse huilkamer.

"De huilkamer is een beetje een uit de hand gelopen grap", zegt een woordvoerder van de universiteit tegen Editie NL. "We hebben studenten gevraagd waar ze behoefte aan hebben in de tentamenperiode. Velen vroegen om gratis koffie en stoelmassages, maar één iemand gaf aan dat het fijn zou zijn om ergens even lekker te kunnen huilen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Een speciale huilkamer? Deze studenten hebben dat wel nodig

Ondanks dat het als grap was bedoeld, vond de universiteit het een leuk idee om voor een paar dagen een huilkamer in te richten. Tot nu toe heeft er nog niemand een potje zitten janken, maar dat is volgens de woordvoerder niet erg. "Het is een luchtige ruimte, waar studenten even tot rust kunnen komen."

Welzijn

Onder het Facebookbericht wordt door veel studenten positief gereageerd. Maar de universiteit krijgt ook kritiek. Zo zouden studenten niks meer gewend zijn en moeten ze zich niet zo moeten aanstellen.

De woordvoerder benadrukt daarom nogmaals dat het om een melige actie gaat. "Voor echte problemen -en dat maken we ook duidelijk in de huilkamer- kunnen studenten natuurlijk altijd contact zoeken met onze psychologen. We nemen studentenwelzijn heel serieus."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`