Beekparkfestival

25 kinderen ziek na festival in Borne, mogelijk door spelletje in water

17 juni 2019 17:57 Aangepast: 17 juni 2019 18:48
De GGD onderzoekt wat de kinderen hebben Beeld © Getty Images

Zo'n 25 kinderen zijn ziek geworden na een bezoek aan het Beekparkfestival in Borne afgelopen zaterdag. Waar ze precies last van hebben en wat de oorzaak is, wordt nog onderzocht. Vermoedelijk zijn de kinderen ziek geworden door de bacterie E-coli.

Afgelopen zaterdag vond de achtste editie van het Beekparkfestival plaats in het Twentse Borne. Maar waar de organisatie terugkeek op een 'fantastisch evenement', heeft het festival toch een vervelende nasleep gekregen.

Veel kinderen blijken na het festijn namelijk ziek te zijn geworden. Ze kampen met klachten als hoofdpijn, misselijkheid, buikpijn, overgeven en koorts. "Het gaat in totaal om zo'n 25 kinderen van basisschoolleeftijd", bevestigt mede-organisator Maurice Huis in 't Veld aan Editie NL.

Onderzoek

De gemeente Borne heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak en meldt dat de aanwezigheid van de E-coli bacterie in het water vermoedelijk een rol speelt. "Een van de spelonderdelen op het festival vond plaats in het water", aldus Maurice.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kitten Bartje is ziek nadat hij op straat werd gegooid

Botulisme

RTV Oost legt het verband met een meerkoet die afgelopen weekend door de dierenambulance uit het water werd gehaald. Het dier leek last te hebben van botulisme, een ernstige ziekte die veroorzaakt wordt door gifstoffen.

Volgens Maurice gaat het om een indianenverhaal. "Volgens de GGD is het zeer onwaarschijnlijk dat de kinderen besmet zijn geraakt met botulisme. Ik wil de onrust daaromheen dan ook uit de wereld helpen. Ook blauwalg is waarschijnlijk niet de boosdoener."

De gemeente Borne raadt kinderen met klachten aan om genoeg water te drinken. Daarnaast wordt geadviseerd niet in de Bornschebeek te zwemmen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore