Ga naar de inhoud
BlootGewoon!

Vrijheid, blijheid: recordpoging topless zonnen op 23 juni

Foto ter illustratie. Beeld © iStock

Steeds minder vrouwen kiezen er in Nederland voor om zonder bovenstukje te zonnen. De organisatie BlootGewoon! vindt dat jammer heeft daarom de Nationale Toplessdag in het leven geroepen. Op 23 juni hopen ze dat zoveel mogelijk vrouwen hun topje uittrekken.

De organisatie hoopt dat zoveel mogelijk vrouwen op zondag 23 juni hun borsten de vrijheid gunnen. "Als we met z'n allen het topje weer uitlaten, halen we de kwetsbaarheid eraf. Want zeg nou zelf, hoe bijzonder is het eigenlijk?!"

BlootGewoon! hoopt dat de Nationale Toplessdag bijdraagt aan 'body positivity'. "Echte vrouwenlichamen zie je niet veel op social media en daardoor ontstaat een vertekend beeld. Door op het strand blote borsten in alle soorten en maten tegen te komen, kijken vrouwen weer positiever naar hun eigen lichaam."

Op de camping of in de achtertuin

Topless zonnen zou daarnaast ook veel voordelen hebben. "Streeploos bruin worden, een lekker vrij gevoel, geen plakkende bikinitop en geen gedoe met omkleden."

Tijdens de recordpoging is het de bedoeling dat vrouwen op allerlei plekken hun topje uitdoen. "Op stranden in Nederland, bij een meer, op de camping of gewoon in de achtertuin." Het team van BlootGewoon! verzamelt zoveel mogelijk topless zonnende vrouwen op het strand van Noordwijk aan Zee.

Beach Break

Iedereen die mee wil doen kan zich vanaf 12.00 uur melden in de buurt van strandpaviljoen Beach Break. Om 14.00 uur sluit de telling.

Bron: Editie NL