Ga naar de inhoud
Nostalgie

Kinderboekenhelden Dik Trom en Pietje Bell op Kinderpostzegels

Beeld © Stichting Kinderpostzegels

Dik Trom, Kruimeltje, de Kameleon en Pietje Bell. Hoofdpersonen uit deze legendarische kinderboeken prijken dit jaar op de kinderpostzegels. "Deze avonturenboeken, waar we allemaal mee zijn opgegroeid, wekken een gevoel van nostalgie op", laat de Stichting Kinderpostzegels weten.

De jaarlijkse actie begint dit jaar op woensdag 25 september. Leerlingen uit groep 7 en 8 gaan dan langs de deuren om producten te verkopen, waaronder de postzegels.

Daklozenopvang

De opbrengst is dit jaar voor 8500 kinderen die in de daklozenopvang zitten. "De kinderboeken wekken een goed gevoel op over een tijd waarin de jeugd zo ongecompliceerd en veilig leek. Helaas kennen veel kinderen die in de daklozenopvang zitten dit gevoel niet."

Peter
Lees ook:
Peter ontvangt pakket met daarop 251 (!) oude Franse postzegels: 'Een museumstuk'

Veel opvanglocaties zijn niet gemaakt voor kinderen. Zo is er meestal geen speelgoed, mogen ze vaak hun vriendjes niet meenemen en niet zonder toezicht buitenspelen.

"Onze droom is dat geen enkel kind in Nederland meer naar een daklozenopvang of blijf-van-mijn-lijfhuis hoeft", zegt Jeroen den Tex, directeur van Stichting Kinderpostzegels. "Tot het zover is, wil Kinderpostzegels ervoor zorgen dat ze zich er beter thuis voelen en dat er goede begeleiding voor ze is."