Ga naar de inhoud
Wéér een ooievaar beschoten

Ooievaar beschoten met luchtbuks: 'Van korte afstand neergeschoten'

Beeld © Vogelhospitaal Naarden

Opnieuw is er een ooievaar beschoten. Een ooievaar in het Noord-Hollandse 's-Graveland is deze week beschoten met een luchtbuks. Het dier raakte daardoor zwaargewond aan een vleugel.

Het gewonde dier werd dinsdagavond binnengebracht bij het Vogelhospitaal in Naarden. De ooievaar had een lelijke open breuk aan de linkervleugel, schrijft het hospitaal op Facebook.

Na uitgebreid onderzoek bleek dat er een bukskogel in de wond zat en dat er een zichtbare plaats van inslag was. "Alles wijst erop dat het dier van korte afstand is neergeschoten." De dierenarts van het vogelhospitaal gaat alles op alles zetten om het dier toch te redden. "Al zal het een langzaam en moeizaam herstel zijn in verband met infecties."

Ooievaar
Lees ook:
Ooievaar doodgeschoten vanuit auto in De Lutte: 'Schofterige actie'

Doodgeschoten

Het is niet het eerste incident in korte tijd. Vorige maand werd een ooievaar in het Overijsselse De Lutte neergeschoten. Vanuit een auto schoot iemand de ooievaar uit zijn nest. Het dier overleefde dat niet. Ook andere vogels zijn slachtoffer van dierenbeulen. In een recreatiepark in Eersel zijn de afgelopen tijd meerdere dode buizerds aangetroffen.

Het vogelhospitaal heeft de politie is op de hoogte gebracht van dit incident.

Buizerds
Lees ook:
Buizerds in Eersel met opzet gedood: 'Er is gif gebruikt'