Advies

Dankzij deze vrienden speelde Metallica 'Bloed, zweet en tranen'

12 juni 2019 12:16
De vrienden met de bassist van Metallica in Los Angeles Beeld © Privéfoto

Gisteravond trad Metallica op in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Voor veel bezoekers was het moment waarop de band 'Bloed, zweet en tranen' zong een absoluut hoogtepunt. De cover was het resultaat van een onderonsje dat de Nederlandse vrienden Sjoerd Plantinga en Shantia Fardin afgelopen januari met Robert Trujillo, de bassist van Metallica, hadden.

Begin dit jaar waren Sjoerd en Shantia in Los Angeles. "In een een skatepark liepen we Robert Trujillo tegen tegen het lijf. We raakten aan de praat en hij vertelde dat hun manager had besloten dat ze tijdens het concert in Amsterdam een Nederlands nummer moesten spelen", vertelt Shantia aan Editie NL.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Metallica speelt Bloed, zweet en tranen in ArenA: 'I kid you not'

De bandleden mochten kiezen tussen een nummer van Herman Brood, André Hazes en Urban Dance Squad. "Hij vroeg ons om advies en daar hoefden we niet lang over na te denken", lacht Shantia. "'André Hazes kent iedereen', riep Sjoerd meteen."

'Het was immens'

De volgende dag kwamen de mannen Trujillo weer tegen. "We vroegen hem of de andere bandleden enthousiast waren. Hij zei dat iedereen het geweldig vond en dat ze Hazes gingen instuderen."

En zo geschiedde. Tijdens het concert gisteravond klonk 'Bloed, zweet en tranen' door de ArenA. Sjoerd en Shantia waren erbij. "Het was immens. Het hele stadion zong mee."

'Niet zulke fanboys'

Of ze trots zijn? "Het is natuurlijk heel leuk, maar we hebben niet met de eer gestreken op social media. We hebben het natuurlijk wel met andere vrienden gedeeld."

Ook hebben de vrienden geen contact meer met de bandleden gezocht. "Het is mooi zoals het nu is. We zijn niet zulke fanboys."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore