Prachtig gezicht

Arlette (17) wordt met rolstoel en al opgetild tijdens concert Pinkpop

11 juni 2019 09:49 Aangepast: 11 juni 2019 10:53
Beeld © Twitter @slagtoffert

Een mooi tafereel op Pinkpop afgelopen weekend. Omdat Arlette het optreden van Mumford en Sons vanuit haar rolstoel niet goed kon zien, besloot een groep festivalgangers haar - met rolstoel en al - op te tillen.

Arlette (17) was vrijdag met haar vader en twee zussen bij het optreden van Momford & Sons, toen een stel onbekende mannen naar haar toekwam. "Ze wilden me helpen, omdat ik vanuit mijn rolstoel niks kon zien", vertelt Arlette aan Editie NL.

De lucht in

Eerst was het plan om Arlette naar voren te duwen, maar dat was in de grote mensenmassa niet te doen. Daarom besloten ze haar de lucht in te tillen. "Eerst was ik wat terughoudend, want ik vond het doodeng wat ze van plan waren."

Maar al gauw kon ze haar angst loslaten. "Ik was zo hard aan het genieten. Het was zo vet! Dit vergeet ik nooit meer", vertelt Arlette enthousiast.

Onbekenden

De mannen die haar de lucht in tilden kenden elkaar zelf niet eens. "Een van de mannen heeft zelf een groepje van 6 à 8 mannen bij elkaar gesprokkeld. Heel lief."

Video

Haar zus plaatste een filmpje op Twitter. "Shout-out naar de helden die mijn zusje met rolstoel en al optilden bij Mumford & Sons", schrijft ze. De tweet werd meer dan 1500 keer geliked en ruim honderd keer geretweet.

Een van die retweets kwam van de vader van de vrouwen. Hij vond het zo'n prachtig gezicht dat hij speciaal een Twitter-account aanmaakte om het filmpje van Matilde te delen.

Chronische ziekte

Arlette heeft een chronische ziekte, waardoor ze het hele Pinkpop-weekend in een rolstoel moest doorbrengen. "Ik kan in principe gewoon lopen, maar sinds twee weken heb ik ineens bizar veel pijn. Omdat ik niet lang kon staan, had ik een rolstoel mee."

Toch was niet iedereen tijdens het Pinkpop-weekend zo lief voor Arlette. "Het viel me op dat er toch best veel negatieve reacties op je afkomen als je in een rolstoel zit. Sommige mensen blijken te vinden dat mindervaliden niet op festival thuishoren", vertelt Arlette.

"Gelukkig zijn er ook veel mensen die het voor me opnemen, zoals de mannen in het filmpje. Gisteren werd ik ook nog boven op een tafel getild."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore