Redder in nood

Geertrude (80) gaf bruid Sara een lift: 'Ik kon haar daar toch niet laten staan?'

10 juni 2019 13:58 Aangepast: 10 juni 2019 15:38
De 80-jarige Geertrude bracht Sara naar haar trouwlocatie

De vrouw die Sara op haar bruiloft een lift gaf toen ze met pech langs de weg stond, is gevonden. De 80-jarige Geertrude Maatman heeft zichzelf gemeld nadat ze hoorde dat de bruid naar haar op zoek was.

Sara belandde zaterdag 11 mei met pech langs de weg. In een bruidsjurk stond ze samen met twee bruiloftsgasten langs een afslag van de snelweg. Gelukkig was daar een lieve vrouw die stopte om de drie netjes bij de trouwlocatie af te zetten.

Gevonden

In alle haast is Sara vergeten om de contactgegevens van 'haar heldin' vragen. In de hoop de vrouw alsnog te vinden, plaatste ze gisteren het verhaal en twee foto's van de vrouw op Facebook. Haar oproep werd massaal gedeeld, en dat heeft z'n vruchten afgeworpen: vanmiddag heeft de 80-jarige Geertrude Maatman zich gemeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gezocht: de 'heldin' die Sara een lift gaf op haar eigen bruiloft

Gestopt

"Ik zat in de auto naar huis en zag langs de kant van de weg een vrouw in bruidsjapon met een boeketje, en daarnaast een auto in de berm", vertelt Geertrude aan Editie NL. "Toen ben ik gestopt om te vragen wat er aan de hand was. Ik kon ze daar toch niet zo laten staan?"

Toen Sara vertelde dat ze pech had, twijfelde Geertrude geen moment. "Stap maar in, zei ik. Ik merkte dat ze geen uitstel konden gebruiken."

Flinke omweg

Geertrude was eigenlijk onderweg naar haar huis in Delden, maar heeft een behoorlijke omweg gemaakt om de bruid op haar trouwbestemming in Glanerbrug af te zetten. "Ik ben er denk ik een uurtje zoet mee geweest. Maar ach, dat geeft niets. Ik was toch onderweg naar huis."

Bedankje

Vandaag hoorde Geertrude via haar buurman dat Sara via social media naar haar op zoek was. Inmiddels hebben ze per mail contact met elkaar gehad. Vanmiddag gaat Sara bij haar redder in nood langs om haar in real life te bedanken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore