Ga naar de inhoud
Investeerders gezocht

Hou je vast: grootste spookhuis van Europa komt naar Amsterdam

De Near Death Experience is een reusachtig horrordoolhof Beeld © iStock

Horrorfans opgelet: het grootste spookhuis van Europa komt misschien naar Amsterdam. Organisator Dion Varossieau probeert via crowdfunding genoeg geld bij elkaar te sprokkelen om de plannen te realiseren.

5000 vierkante meter aan oppervlakte, meer dan 50 horrorkamers en ruim 30 acteurs. Wie niet vies is van een beetje spanning en sensatie, kan in de Near Death Experience zijn lol op. Het grootste spookhuis van Europa zal – als de financiering rondkomt – neerstrijken in een leegstaand bedrijfspand in Amsterdam-Zuidoost.

Reusachtig horrordoolhof

Dion Varossieau is de man die het 'reusachtige horrordoolhof' naar Amsterdam brengt. De horrorfanaat opende eerder Halloween Nightmares in The Wall in Utrecht en de spooktocht Master of Halloween, die afgelopen jaar werd gecanceld.

Financiering

Helaas staan de plannen nog op losse schroeven, want de financiering van het spookhuis is nog niet rond. De organisatie heeft een startkapitaal van 1,5 miljoen euro nodig en is daarom op zoek naar investeerders.

Tickets reserveren

Wil je dolgraag dat dit spookhuis naar Amsterdam komt en heb je nog een zakcentje over? Via de website van de Near Death Experience kun je investeerder worden. Ook kun je daar alvast een ticket reserveren.

Horrorrestaurant

De adviesleeftijd voor het spookhuis 14+. Voor de ultieme beleving kun je vooraf nog eten bij een horrorrestaurant.

Dion Varossieau verwacht het spookhuis te kunnen openen in november 2019.