Opmerkelijk

Deze condooms voor schoenen houden je sneakers wit

06 juni 2019 14:05 Aangepast: 06 juni 2019 18:41
Beeld © Firebox

Heel leuk al die festivals, maar grote kans dat je schoenen het er niet goed vanaf brengen. Geen witte sneaker kan op tegen modderige festivalterreinen. Daar is nu een oplossing voor: condooms voor je schoenen.

"Er is antibiotica voor gonorroe, maar geen remedie om vastgekoekte modder van je Fila Disruptors te krijgen", schrijft het bedrijf Firebox op haar website. "Gelukkig zorgen onze 'Shoe Condoms' ervoor dat je geliefde schoenen niet verpest worden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voor deze 'afgetrapte' sneaker van Gucci betaal je 770 euro

Opnieuw gebruiken

Voor een tientje scoor je een paar, die je gewoon over je schoenen schuift. Aan de onderkant zit een antisliplaag, zodat je tijdens je danspassen niet onderuit gaat op de festivalweide.

De 'condooms' zijn volgens het bedrijf waterproof en vuilafstotend. In tegenstelling tot normale condooms hoef je deze na gebruik niet meteen weg te gooien. "Ze zijn eindeloos herbruikbaar. Ze kunnen gewoon in de wasmachine."

Schoonheidsspecialiste voor sneakers

Als het al te laat is en je sneakers al verpest zijn, hoef je ze ook niet meteen weg te gooien. In Amsterdam is namelijk een schoonmaakwinkel speciaal voor sneakers.

Zelf de meest gore schoenen komen na een behandeling in de winkel weer brandschoon naar buiten. Daar hangt wel een prijskaartje aan, die kan oplopen tot tientallen euro's. Maar wel nog altijd goedkoper dan een nieuw paar Nikes.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore