Code geel

Vanavond minder treinen in oosten en zuidoosten door noodweer

04 juni 2019 14:24 Aangepast: 04 juni 2019 15:02
Beeld © ANP

Vanwege de verwachte zware windstoten en onweersbuien rijden er vanavond minder treinen in het oosten en zuidoosten van het land. De NS verwacht dat blikseminslagen en omgewaaide bomen tot problemen kunnen leiden.

Op vijf trajecten zal de NS tussen 18.00 uur en 21.00 uur het treinverkeer uit voorzorg beperken. Hierdoor ontstaat er volgens de NS meer ruimte om eventuele problemen op het spoor op te lossen.

Daarnaast hoopt de NS dat de kans kleiner wordt dat er ook in andere delen van het land hinder ontstaat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Onweer, hagel en windstoten in het hele land: 'Kans op kleine tornado's'

Het gaat om de trajecten Amersfoort en Deventer, Arnhem en Nijmegen, Ede-Wageningen en Nijmegen, Nijmegen en Wijchen en Amsterdam en Sittard. De internationale treinen ICE en Intercity Berlijn rijden op de genoemde trajecten de geplande dienstregeling.

Vollere treinen

De NS waarschuwt dat reizigers op deze trajecten langer onderweg kunnen zijn en dat het in sommige treinen drukker kan zijn dan normaal.

Voor het hele land geldt voor vanavond code geel. Voor Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant geldt vanaf 18.00 uur code oranje vanwege onstuimig weer. Er worden windstoten van wel 100 kilometer per uur, flinke onweersbuien en hagelstenen tot 3 centimeter groot verwacht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore