MIND Young Studio

Deze jongeren starten een online platform met informatie over psychische problemen

04 juni 2019 12:02 Aangepast: 04 juni 2019 16:05
Eva, Jesse, Romy en Nynke helpen jongeren met psychische problemen Beeld © MIND Young Studio

Wat moet je doen als je als jongere worstelt met een burn-out, depressie of minderwaardigheidcomplex? Daar proberen Eva, Jesse, Romy en Nynke antwoord op te geven. Vandaag lanceren ze het platform MIND Young Studio, waar ze hun eigen ervaringen delen.

Er moet een einde komen aan het taboe op psychische problemen. Dat vinden Eva (21), Jesse (17), Romy (18) en Nynke (19). Vandaag lanceren ze MIND Young Studio; een online platform dat content biedt voor jongeren die worstelen met psychische problematiek.

Op tijd signaleren

Aan de hand van foto's en video's op Instagram en YouTube hoopt het viertal anderen te helpen om hun problemen zo vroeg mogelijk te herkennen, zodat klachten niet hoeven te verergeren en zo min mogelijk jongeren in de ggz terechtkomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Praten over burn-outs: speciale lessen psychische gezondheid op school

Ervaring

Eva, Jesse, Romy en Nynke hebben alle vier zelf met psychische problemen te maken gehad. Zo heeft Romy ervaring met pesten, een burn-out, depressie en faalangst. Eva (21) heeft ervaring met een eetstoornis en zelfbeschadiging. Beiden zijn ze opgenomen geweest in een kliniek.

Nynke (19) kampt met angst- en depressieklachten. Jesse (17) heeft van dichtbij meegemaakt wat psychische klachten met je omgeving kunnen doen en wat voor effect dit op iemand heeft.

Ervaring delen

Voor MIND Young gebruiken zij hun eigen ervaring om jongeren te vertellen wat er nu echt waar is over psychische klachten. Ze duiken in hun eigen verleden en praten over hun ervaringen. Ook andere jongeren, psychologen, psychiaters en BN'ers komen langs om hun ervaringen te delen. 

MIND Young Academy

Meer over Mind Young Studio kun je vinden op Instagram en YouTube. Daarnaast is er ook een MIND Young Academy, dat bestaat uit lessen op scholen over psychische problematiek. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore