Altijd hongerig

Rupsje Nooitgenoeg blaast 50 kaarsjes uit

03 juni 2019 14:51 Aangepast: 03 juni 2019 14:56
Het boek Rupsje Nooitgenoeg bestaat 50 jaar

Het is feest in huize Nooitgenoeg. De hongerige rups - bekend van het kinderboek Rupsje Nooitgenoeg - mag zich vanaf vandaag Abraham noemen, want hij is vijftig jaar geworden.

Op 3 juni 1969 verscheen het kinderboek onder de noemer The very hungry caterpillar, geschreven door de Amerikaan Eric Carle. Het verhaal gaat over een rupsje dat altijd honger heeft en continu blijft eten – elke dag weer een beetje meer dan de dag ervoor. Hij bouwt een cocon en verandert aan het einde van het verhaal in een vlinder.

Groot succes

Het boek werd wereldwijd geprezen vanwege de eenvoudige woordkeuze. Inmiddels is het uitgegeven in maar liefst 62 landen. Er zijn maar liefst 50 miljoen exemplaren verkocht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Repetities theatershow Rupsje Nooitgenoeg gestart

Anders dan andere

Het boek bevat grote, kleurige afbeeldingen. Opvallend is dat het bestaat uit grote en kleine bladzijden, en gaatjes waar je met je vinger doorheen kan. Daarmee was het anders dan de andere boeken uit die tijd.

De verjaardag van de rups gaat natuurlijk niet zomaar voorbij. Op 20 maart  - op International Caterpillar Day - verscheen er een speciale jubileumeditie van het boek. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`