Eigen initiatief

Man (25) weigert politiebureau te verlaten: drie keer aangehouden in één nacht

03 juni 2019 09:51 Aangepast: 03 juni 2019 10:11
De cel waar de man moest verblijven Beeld © Facebook Politie Zaanstreek

Voor de meeste mensen is het politiebureau een plek is die ze het liefst vermijden, maar dat geldt niet voor een man (25) uit Krommenie. Hij wilde zo graag een nachtje op het bureau doorbrengen dat hij zich in één nacht tot drie keer aan toe liet arresteren. "Het zal wel komen omdat wij ontzettend liefdevolle mensen zijn", grapt de politie.

De man stapte in de nacht van vrijdag op zaterdag op eigen initiatief af op politieagenten in Zaandam. Hij was vanwege dronkenschap geweigerd bij een horecagelegenheid en klaagde daarover bij de toezichthoudende agenten, zo schrijft Politie Zaanstreek op Facebook.

Hinderlijk opdringen

De politie gaf aan dat zij in deze zaak geen rol hadden, maar de man bleef zich hinderlijk opdringen. Drie kwartier en vele waarschuwingen later was de maat vol: de man werd aangehouden voor openbare dronkenschap en overgebracht naar bureau Zaandijk. Daar bleek hij meerdere soorten drugs op zak te hebben.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Drankrijder wil weer de cel in na gesprek met vriendin

Belastingbelater

Op het bureau werd een proces-verbaal opgemaakt, waarna de man weer vrijgelaten werd. Daar dacht de 25-jarige zelf echter anders over. "Hij gaf aan dat hij belasting betaalde en daarom in de hal van ons bureau wilde slapen", schrijft de politie op Facebook.

Hetzelfde liedje

Agenten hebben de man het bureau uitgezet, maar hij bleef terugkomen en zich op een hinderlijke manier opdringen. Opnieuw werd de man aangehouden en daarom werd er wéér een proces-verbaal opgemaakt.

Niet weg te krijgen

In de loop van de ochtend – nadat de man was verhoord – deed de politie een nieuwe poging om de man weg te krijgen. Wederom weigerde de man het politiebureau te verlaten. Daarnaast joeg hij angst aan bij bezoekers van het bureau. Tot drie keer toe kreeg hij het bevel om het gebouw te verlaten, maar niets werkte. Het gevolg: een derde proces-verbaal.

Geen luxe

"Nu denkt u waarschijnlijk: goh, had de man dan een jacuzzi, flatscreen en een queen-size bed in zijn cel? Dat viel wel mee", schrijft de politie op Facebook bij een foto van de cel. "Maar het zal wel komen omdat wij ontzettend liefdevolle mensen zijn."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore