Awkward

Millennials durven geen gesprek aan te knopen met onbekende

29 mei 2019 14:11 Aangepast: 17 juni 2019 16:11
Beeld © iStock

De millennial - de naam voor iedereen die geboren is tussen 1985 en 2000 - is in het dagelijkse leven niet erg sociaal. Uit onderzoek, uitgevoerd door Multiscope in opdracht van Stayokay, blijkt dat ruim de helft van de millennials het ongemakkelijk vindt om een gesprek aan te knopen met een onbekende.

Slechts een op de drie onderzochte millennials zegt regelmatig spontaan in gesprek te raken met een onbekende. Toch denkt vier op de vijf van hen dat Nederlanders minder eenzaam zouden zijn en meer begrip voor elkaar zouden hebben als ze dat wel doen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Te veel druk voor millennials? 'Niet zeuren, maar aan de slag'

77 procent denkt dat een spontaan gesprek Nederlanders zelfs gelukkiger zou maken. De belangrijkste reden om dit toch niet te doen, is volgens het onderzoek het gebrek aan een goede openingszin. "45 procent heeft geen idee wat ze moeten zeggen tegen een onbekende", schrijven de onderzoekers.

Alcohol helpt

Het is misschien een open deur, maar met alcohol op durven millennials sneller hun mond open te trekken. Zes op de tien mensen geeft aan dat drank wonderen doet voor goede moed en een goede openingszin.

Ook zegt 45 procent dat ze makkelijker een gesprek aanknopen als ze samen met vrienden zijn. Op vakantie zijn we ook losser: de helft van de millennials vindt het minder awkward om het gesprek aan te gaan met een onbekende in het buitenland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore