Imago

Koud, ver en saai? Burgemeester wil Den Helder op de kaart zetten

29 mei 2019 11:21 Aangepast: 29 mei 2019 13:41
Beeld © iStock

Waar denk je aan bij de stad Den Helder? De marine, de veerpont naar Texel? Of vooral dat het onbereikbaar is en het er altijd hard waait? Erg positief is het vaak niet. Dat moet veranderen, vindt burgemeester Schuiling van Den Helder. Volgens hem is er namelijk genoeg te doen.

"Het klopt dat Den Helder een slecht imago heeft, maar op dit moment vindt er een enorme gebiedsontwikkeling plaats in samenwerking met de gemeente, de marine en het Marinemuseum", zegt de voorlichter van de burgemeester tegen Editie NL.

Die ontwikkeling moet zorgen voor een positieve impuls voor Den Helder en de omgeving. "We willen graag verbouwen, groter worden en meer publiek aantrekken."

'Je moet mensen verleiden'

Volgens citymarketeer Frits Huffnagel moet de stad er echt alles aandoen om mensen ervan te overtuigen dat Den Helder aantrekkelijk is om naartoe te gaan. "Het waait er altijd en het is slecht bereikbaar. Je moet mensen echt verleiden."

Volgens Huffnagel gebeurt dat nu nog te weinig, maar is de opknapbeurt een goede stap. "Het is wel belangrijk dat de ontwikkeling af is, voordat je de stad gaat promoten. Anders komen er mensen, terwijl er nog niks te beleven valt."

'Maastricht ligt ook niet in de buurt'

Volgens de voorlichter van de burgemeester zijn er nu al mooie dingen te doen. "We hebben een prachtig strand, Fort Kijkduin, Willemsoord, de Stelling van Den Helder en een botanische tuin. Er is genoeg te beleven."

Kan de ligging, na de gebiedsontwikkeling, nog een probleem zijn? Volgens Huffnagel gaat het om het imago. "Maastricht ligt ook niet in de buurt, maar mensen gaan er wel naartoe. Er is ruimte om Den Helder een plek voor toeristen te maken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore