Ga naar de inhoud
Duiven verstrikt

Dierenambulance waarschuwt: 'Hang geen net over het balkon tegen vogels'

Twee duiven die in een net over een balkon verstrikt zijn geraakt Beeld © Facebook.com/DierenambulanceAmsterdam

Hoe weer je duiven van je balkon? Veel mensen doen dat door een net over het balkon te spannen. Het is daardoor lastig voor vogels om te landen. De dierenambulance van Amsterdam waarschuwt daar nu voor. "Het heeft geen zin, helpt vaak niet en daarbij levert het een hoop dierenleed op."

Met een aantal nare foto's van in netten gewikkelde duiven maakt de dierenambulance haar punt duidelijk. "We kunnen er zo ontzettend boos om worden, maar dat heeft weinig zin…" schrijven de medewerkers die de dieren moeten redden erbij.

"Helaas blijven mensen netten over balkons spannen, in de hoop dat vogels dan niet op hun balkon kunnen komen", vervolgen ze. "Het tegendeel is vaak waar en veel vogels moeten dit met hun leven bekopen."

In het net gewikkeld

Op de foto's zijn twee duiven te zien die in een net vast zijn komen te zitten. De duif die helemaal in het net is gewikkeld, heeft het ondanks de hulp van de dierenambulancemedewerkers niet gered. De andere wel.

Om dit dierenleed tegen te gaan, raadt de Dierenambulance Amsterdam aan om aardbeiengaas of een speciaal kattennet over het balkon te spannen. Daar blijven vogels niet in hangen.