Groots afscheid

Samen naar laatste rustplaats met uitvaartbus: 'Overledene kan mee aan boord'

28 mei 2019 16:52 Aangepast: 28 mei 2019 17:56
In de uitvaartbus kunnen 26 familieleden mee Beeld © Beuk

Wil je een overledene groots naar zijn rustplaats te vervoeren – en onderweg nog wat vaarwel-locaties passeren – dan kan dat vanaf nu. De rouwbranche is sinds vandaag namelijk een aanwinst rijker: de uitvaarttouringcar. Inclusief lift, muziek, foto's en filmpjes.

Een rouwstoet? Die is anno 2019 niet meer nodig. In de nieuwe uitvaartbus van touroperator Beuk kan de hele familie namelijk in één keer mee. Naast de grafkist passen er 26 mensen in.

Overledene aan boord

De touringcars van Beuk werden al ingezet bij uitvaarten – grotendeels omdat dat minder kost dan het huren van volgauto's. De grafkist ging tot dusver altijd in een aparte auto. "Vanuit de opkomende vraag of de overledene ook aan boord mocht, hebben wij het initiatief genomen om een uitvaarttouringcar te bouwen", aldus Monique Beuk.

Alles erop en eraan

De bus van alle gemakken voorzien om professioneel een grafkist te vervoeren, zoals een verlengde en verzwaarde lift, een bredere middendeur en een veilige baar-bevestiging. Om de privacy te garanderen zijn de ramen geblindeerd. Op drie beeldschermen kunnen foto’s en filmpjes getoond worden, en uiteraard klinkt er muziek naar keuze.

De laatste reis

Ook aan de chauffeurs zal het niet liggen. Die zijn volgens de juiste etiquette opgeleid voor rouwvervoer. "Er is geen tweede kans, de lat ligt hoger dan gebruikelijk", zegt Monique Beuk. Hij rijdt – indien gewenst – een route langs vaarwel-locaties naar keuze.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`