Niet rendabel

Efteling Golfpark moet sluiten: 'Het past niet bij onze huidige visie'

28 mei 2019 14:03 Aangepast: 28 mei 2019 14:48
Het Efteling Golfpark bestaat sinds 1994 Beeld © Efteling

Het Efteling Golfpark moet zijn deuren sluiten. Het 95 hectare grote landgoed naast het park past niet bij de toekomstvisie van de Efteling. "Onze aandacht gaat uit naar het attractiepark."

Het golfparadijs bestaat sinds 1994 en ligt vlak bij het attractiepark, te midden van de Loonse en Drunense Duinen en landgoed Huis ter Heide. Er kan gespeeld worden op 18 holes.

Attractiepark

De baan wordt gesloten omdat de Efteling zich volledig wil focussen op het attractiepark. "Het golfpark past niet bij onze huidige visie", vertelt woordvoerder Femke van Es aan Editie NL. "Onze aandacht gaat uit naar het attractiepark. Dat is erg succesvol."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Carnaval Festival in Efteling weer open, neusringen en kroeshaar weg

Het golfpark is al jaren niet meer rendabel. "De golfsport in Nederland groeit nauwelijks. De huidige golfers blijven wel golfen, maar er is heel weinig nieuwe aanwas. Het is geen populaire sport meer."

Vijftien jaar

Wie wel graag nog balletje wil slaan, heeft ruim de tijd. De overeenkomst met Golfclub Efteling loopt pas over vijftien jaar af. Het park zal dus in 2034 dichtgaan. "Dat duurt nog lang, maar we maken het alvast bekend vanuit transparantie naar de golfclub. Zo hebben zij de tijd om na te denken over de toekomst."

Bestemmingsplan

Wat er met die 95 hectare land gaat gebeuren, is nog onbekend. "Momenteel werken we aan een bestemmingsplan voor 2030. Daar maakt dit nog geen deel van uit. Het is een beetje voorbarig om nu al plannen te maken voor over vijftien jaar."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore