Duur grapje

Geen koopje: Zeeman komt met sneakers van 200 euro

27 mei 2019 17:35 Aangepast: 31 mei 2019 11:46
De sneakers zijn in beperkte oplage gemaakt Beeld © Zeeman

Denk je aan Zeeman, dan denk je aan kleine prijsjes. Althans, dat was voorheen het geval. De budgetketen brengt nu sneakers op de markt waarvoor je diep in de buidel moet tasten. De schoenen kosten namelijk 200 euro.

Ze zijn gemaakt van leer, nubuck en 'ademend mesh' en worden geleverd in een luxe verpakking. De Hybrid Z-gympen zijn van een heel ander kaliber dan we van Zeeman gewend zijn. En dat is te zien aan het prijskaartje ook: de schoenen kosten 200 euro. Best schrikken voor de gemiddelde Zeeman-klant.

Collector's item

Maar daar krijg je wel wat voor terug. Het gaat om een limited edition-collectie waarvan er slechts 500 worden gemaakt. Weet je een paar te bemachtigen, dan krijg je er een paar mooie Zeeman-sportsokken bij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lidl verkoopt sokken met eigen logo erop: 'Het is een statement'

Basic Z

Maar Zeeman zou Zeeman niet zijn als ze de consument met een minder dikke bankrekening zouden vergeten. Daarom is er ook een goedkope optie: de Basic Z. Deze witte sneakers – die verdomd veel weg hebben van Adidas' Stan Smith – kosten slechts 12,99 euro en zijn vanaf 1 juni te koop in zeshonderd Zeeman-winkels en via de webshop.

Het model Basic Z kost slechts 12,99 euro Het model Basic Z kost slechts 12,99 euro

Influencers

Waarom Zeeman zich überhaupt aan de exclusieve schoenen waagt? De keten zegt te willen onderzoeken waarom sommige sneakers zo duur zijn. Voor de Hybrid Z heeft Zeeman naar eigen zeggen het productieproces overgenomen van high-end sneakermerken. Verschillende influencers zoals Lizzy van der Ligt, Yuki Kempees, Sanne Poeze en GirlonKicks zijn bij de campagne betrokken. Op hun Instagrampagina's pronken zij met de exclusieve schoenen aan hun voeten.

Goed doel

Wil je zelf een van de 500 exclusieve sneakers op de kop tikken? Je kunt je inschrijven voor de raffle (een soort lootjessysteem) of een paar scoren in de pop-up stores in Amsterdam of Antwerpen. De winst gaat naar het goede doel, namelijk Save Our Sisters.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore