Rivaliteit

Voetbalfans voeren spandoekenstrijd: 'Liever failliet dan steun uit 043'

27 mei 2019 13:49 Aangepast: 27 mei 2019 13:51

Supporters van de voetbalclubs Roda JC en MVV Maastricht steken flink de draak met elkaar. De fans zijn dit weekend een spandoekenstrijd begonnen via Facebook. Aanleiding is de financiële situatie van Roda JC.

MVV Maastricht opende gisteren het vuur. De club plaatste op Facebook een uitdagende foto gericht aan Roda JC, de club uit Kerkrade die momenteel met grote financiële problemen kampt.

Negen ton

Supporters van de Maastrichtse club heeft negen grote tonnen verzameld voor het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. Ze houden op de foto een spandoek omhoog met de tekst: "Hier negen ton voor RJC met de groeten van MVV."

Moddergooien

Een reactie van Roda JC liet niet lang op zich wachten. "Retour afzender. Liever failliet dan steun uit 043", zo luidt hun spandoek.

'Beetje ondankbaar, niet?'

Reden genoeg voor MVV om met een nieuwe foto op de proppen te komen. Dit keer staan de blauwe tonnen op een bankje bij stadion De Geusselt in Maastricht. "Beetje ondankbaar, niet?", grappen de supporters op Facebook. "Maar goed. We hebben ze even voor jullie op de bank gezet. Mochten jullie je bedenken."

Reacties

Supporters reageren op social media wisselend op de spandoekenstrijd. "Epische actie", "Briljant" en "Geniaal!", zo schrijven supporters die er wel de humor van inzien. Toch zijn sommigen minder enthousiast. "We moeten ons bezighouden met onze club en niet met dit soort kansloze figuren", schrijft een Roda JC-fan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

NAC-supporters bespotten degradatie: 'Kutspelers gratis af te halen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore