ZONdag

Dit weekend kan het 28 graden worden, maar eerst nog even regen

27 mei 2019 09:38 Aangepast: 27 mei 2019 10:08
Dit weekend volop terrasweer Beeld © ANP

Komend weekend kunnen we volop genieten van zomers weer. We moeten helaas even door een wisselvallige week heen bijten. Maar dit weekend worden we beloond: "Zondag doet zijn naam eer aan."

Maar voordat het zover is krijgen we nog flink wat buien op ons dak. "Dinsdag wordt het frisser, met flink wat buien, soms onweer en een temperatuur van 14 of 15 graden", zegt William Huizinga van Buienradar.

'Zondag doet zijn naam eer aan'

Ook donderdag wordt een bewolkte regenachtige dag. "Vrijdag gaat het dan langzaam de goede kant op, richting de 20 graden." Zaterdag is het aan zee al 18 graden en in het binnenland 23 graden. Het zuidoosten van het land wordt dan al getrakteerd op zomerse temperaturen van 25 graden.

"Zondag doet zijn naam eer aan. Dan wordt het aan zee 20 graden, gemiddeld 25 graden in de rest van het land met uitschieters in het oosten en zuidoosten. Daar kan het dan 27 of 28 graden worden."

Of het zomerse weer daarna aanhoudt is nog even afwachten maar, "er is een redelijke kans dat het nog een paar dagen aanhoudt".

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore