Niet samen in een urn

Joep is gered: geen spuitje maar een nieuw baasje

24 mei 2019 15:07 Aangepast: 24 mei 2019 15:15

Vandaag zou de laatste dag zijn van hond Joep uit Veenendaal. Zijn onlangs overleden baasje Frans wilde voorkomen dat hij naar een asiel zou worden gebracht en wilde Joep daarom meenemen in zijn urn. Maar dat is niet nodig: Joep wordt, als de nabestaanden het goed vinden, geadopteerd door Anne van Akkeren uit Heemstede.

"Ik ben zo ontzettend blij dat het is gelukt", zegt Cindy Albers tegen Editie NL. Cindy liet Joep elke zaterdag en zondag uit omdat zijn baasje Frans slecht ter been was. "Tot vanmiddag dacht ik dat hij om vijf uur een spuitje zou krijgen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Baasje overleden, nu krijgt oude hond Joep spuitje: 'Samen in een urn'

Maar via Twitter kwam Cindy in contact met Anne van Akkeren uit Heemstede. "Zij hoorde het verhaal van Joep en wil hem graag adopteren. Dat was zo'n opluchting. Ik ben echt heel erg blij." 

'Ik hoop dat ze mij goedkeuren'

Anne zelf is een beetje geschrokken van alle aandacht. "En vooral ook van alle reacties naar de familie en Cindy toe. Die mensen zijn aan het rouwen en krijgen van alles over zich heen. Dat vind ik vreselijk."

Anne heeft veel ervaring met oude, zieke honden en is blij dat ze Joep, die abcessen heeft en moeilijk loopt, mag adopteren. "Vanavond ontmoet ik de nabestaanden van Frans. Ik hoop dat ze mij goedkeuren, want ik zou het vreselijk vinden als Joep een spuitje krijgt."

'Van zijn oude dag genieten'

De nabestaanden en Cindy hoeven zich geen zorgen te maken dat ze Joep nooit meer zien. "Ze zijn altijd welkom om hem een knuffel te geven."

Ook heeft Anne al beloofd dat als Joep binnenkort overlijdt, hij gecremeerd kan worden en alsnog bij zijn baasje wordt gezet. "Ik hoop vooral dat hij nog van zijn oude dag kan genieten." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore