Iaaaaaaa

Ezeltje Dio kan weer jaren door dankzij pacemaker

24 mei 2019 12:08
Beeld © Facebook | Stichting de Ezelshoeve

Het is feest bij Stichting de Ezelshoeve in Baarle-Nassau: ezeltje Dio heeft een tweede pacemaker gekregen. Daardoor kan het dier, dat met een hartkwaal werd geboren, een stuk langer blijven leven.

"Zes jaar geleden kwam Dio als 1-jarige bij ons binnen. Hij viel voortdurend om, hij bleek een hartkwaal te hebben", vertelt verzorger Jacqueline van den Berg aan Editie NL. "De meeste mensen zouden hem in laten slapen, maar dat hebben wij niet gedaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Egel Blueberry met mondkanker ondergaat chemotherapie: 'Het is mijn zoon'

Stichting de Ezelshoeve nam contact op met de dierenfaculteit van het Universiteitsziekenhuis van Gent. "Daar kreeg hij in 2013 een tweedehands pacemaker, afkomstig van een overleden persoon. Hij was de eerste Europese ezel met een pacemaker.

'Blij en dankbaar'

Dio heeft zes jaar met de pacemaker rondgelopen, maar de batterijen raakten leef. "We zijn gaan zoeken naar een nieuwe, modernere pacemaker met wifi. Deze hebben we geschonken gekregen van het geweldige Equine Cardioteam in Gent", vertelt Jacqueline blij.

Met deze nieuwe pacemaker kan Dio weer 13 jaar vooruit. "We zijn verschrikkelijk blij en dankbaar. Hij loopt en springt weer rond als een normale ezel."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`