Ga naar de inhoud
Fashion

Lidl verkoopt sokken met eigen logo erop: 'Het is een statement'

De sokken met het Lidl-logo erop Beeld © Lidl

Na FEBO, IKEA en McDonald's komt nu ook supermarktketen Lidl met een fashion item: sokken met het Lidl-logo erop. Het zou zomaar weer iets kunnen zijn voor alle hipsters deze zomer. Waarom is kleding met logo's van doodgewone merken erop zo populair?

De sokken waren afgelopen september al te spotten op de catwalk van de Amsterdam Fashion Week. Daar waren ze een grote hit. Vanaf morgen zijn ze dan ook echt te koop. Voor een euro heb je al een paar van de simpele witte sokken met logo erop te pakken.

Lidl is niet de eerste keten die met zo'n fashion item komt. Zo kwam McDonald's met hamburgerheuptasjes en lanceerde FEBO een heuse festivalcollectie. We lopen dus maar al te graag met het logo van een supermarkt of snackbar te pronken.

FEBO
Lees ook:
FEBO komt met festivalkleding: een snackshirt en een snacktasje

Statement

Stylist Lilian Brijl denkt vooral dat dat is om een statement te maken. "Ik denk dat het een soort tegenbeweging is naar de modetypetjes. Zo van: waarom moet je merkengeil zijn? Je kunt er met goedkope kleding ook leuk uitzien. Een echt statement maak je dan als er een label opzit waarop je ziet dat het van Lidl is."

Billy
Lees ook:
Billy op je buik: IKEA komt met eigen kledinglijn

Als voorbeeld noemt ze de onderbroeken van Zeeman een paar jaar geleden. "Die waren een enorme hype op festivals. Als een soort reactie op die onderbroeken van Calvin Klein die boven iedereens broeken uitstaken."

Brijl verwacht dat mensen buiten de modewereld dit niet zo snel aan zullen trekken. "De mensen die dit dragen zijn iets zelfverzekerder en lopen voorop in de modewereld. De trendsetters, die ook echt een statement durven te maken." Zelf is ze ook niet van plan haar outfit met de sokken van Lidl op te leuken. "Maar dat is mijn eigen stijl", lacht ze.