Ontroerd

Droom van Gerritje (102) komt uit: een keer paardrijden

21 mei 2019 16:10
Beeld © Eigen foto

Gerritje van Bennekom uit Utrecht is 102 jaar en 11 maanden en had tot vandaag één grote droom: op een paard zitten. Vanmorgen ging die droom in vervulling op manege Zilfia's Hoeve in Houten.

Een vrijwilliger in het verzorgingstehuis waar Gerritje woont, wist van haar wens af. De vrouw had zelf lesgegeven op de manege en besloot te vragen of ze haar wilde helpen. "Natuurlijk helpen wij hieraan mee. Dromen die je uit kunt laten komen, móét je uit laten komen", zegt eigenaar Vivian van der Maat tegen Editie NL.

Mevrouw Van Bennekom wilde al haar hele leven paardrijden en had niet gedacht dat deze wens ooit nog uit zou komen. Gelukkig heeft Zilfia's Hoeve een heel braaf, rustig paard waar Gerritje een rondje op kon maken. "Ze was eerst heel nerveus, maar toen ze eenmaal zat was ze ontzettend blij."

Ontroerd en dankbaar

"Ze zat goed en pakte meteen de teugels. 'We kunnen', riep ze." Volgens Vivian was Gerritje na afloop ontroerd en dankbaar. "Het was voor ons een kleine moeite en we zijn heel blij dat we dit mogelijk hebben kunnen maken."

Na afloop kreeg Gerritje een oorkonde voor haar eerste rijles.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`